SESTRIERE...KAYAK MERKEZİ...İTALYA KASABALARI-5-

Sestriere İtalya nın en iyi kayak merkezlerinden biri,  üstelik Torino Kış Olimpiyatları da 2006 yılında burada yapılmış.Halen bu olimpiyatlarda kullanılan pistler açıkta. Yaklaşım 2050 metre yükseklikte bir nokta dolayısı ile güneşli bir Torino da çıkıp tipi basmış bir Sistriere ye gelmek çok şaşılacak bir durum değil. Ayrıca kayakçılar telesiyejlerle yaklaşık 2800 metre yüksekliğe kadar çıkıp kayıyorlar.Bilet alırken edindiğim bilgiye göre yaklaşık 400 km ye yakın uzunlukta pist var burada ve hatta sınırda olduğundan çünkü Ffransa sadece 17 km uzağınızda ,  bu pistlerin bazılarını kullanarak Fransaya kadar gide biliyormuşsunuz. Pistler kolay, orta ve zor olmak üzere 3 parkura ayrılmış. Mavi, kırmızı ve siyah...


Tesis kayakçılar için çok imkan sağlıyor bana da kayanları izleme imkanı. Çeşitli yaş gruplarına göre parkurlar var. İlk iki  gidişimde bu parkurları ücretsiz kullana bilmiştik yani mavi parkurları, Tayfun a göre olanları. Ama son seferde ücret ödeyip kart almak zorunda kaldık.Ancak gene de belirtmek gerek Avrupa daki kayak merkezlerine kıyasla burasının çok daha ucuz olduğu kesin. Kayak yaptığınız noktada   küçük bir restoranı var bir de hemen girişte bir kafesi. Ancak dönem dönem kayakçılara ürün tanıtmak isteyenler burada stand açtığından sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz. Oteller 15 basamak yukarıda dizili olduğundan kayakçılara kolaylık sağlıyor. Otel bilgisi veremiyorum çünkü burası bizim için kızakla kaydığımız, biraz kartopu oynadığımız ve evde boş oturmayalım gidip dağ havası alalım dediğimiz bir nokta. İnsanın nefesi açılıyor. Burada yaşamaya başladığımızdan beri sanırım en çok uğradığımız nokta burası oldu.






Sestriere aslen 1000 kişiden az nüfusun yaşadığı bir köy diyebiliriz. Ancak kayak dönemi bu sayı 10 binleri geçiyor. O kadar çok otel var ki tek başına bir ülkeye yeter boyutta.Bir sayfada okuduğuma göre Türkiye deki tüm kayak merkezlerinin yatak kapasitesine sahip bir kayak merkezi burası.
Ayrıca burası  kimsenin bilmediği bir nokta iken FIAT  kurucusu Giovanni Angelli burada yatırım yapmış. İkiz kuleler dikmiş ve bu kulelerin 360 derecelik manzaraları varmış. Sonrasında bilinmeyen bu dağ köyü yüksek sosyetenin uğrak yeri haline gelmiş. Aşağıdaki fotoda bu kuleler yapıldığı zamanı  ve bu günü görebilirsiniz. İşte sanırım bu nedenden ötürü pistlerden birine Giovanni Angelli Pisti deniyor.






İyi gezmeler...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALBA...İTALYA KASABALARI-4-

IVREA PORTAKAL FESTİVALİ Şubat 2017

MİLANO...Bir Çok Kez...