VENEDİK KARNAVALI Şubat 2016

BİR DAHA VE BİR DAHA GİDİLEBİLİR KARNAVAL....

1268′den itibaren kutlanan Venedik Karnavalı’nın temeli aslında Pagan kültüründe baharı karşılamaya dayanıyor. Zaman içerisinde yasaklanan karnaval, 1979′dan beri her yıl kutlanıyor. 

Karnaval boyunca en başarılı kostümü seçmek için San Marco Meydanı’nın ortasına kurulan büyük sahnede yarışma düzenleniyor. Çevredeki tüm kostümlü insanlar burada sıraya giriyor, podyumda yürüyor ve jüri tarafından oylanıyorlar. Bu yarışmaya katılabilmek için internet üzerinden karnaval sayfası açılınca bilet almalısınız. Ancak bence sırada saatlerce beklemek yerine etrafı gezmek hem de böyle hareketli bir günde daha eğlenceli. 
Aşağıda 2017 programı var sanırım her yıl da yenileniyor. Aşağıdaki link vasıtası ile tarihleri ve programı öğrenebilirsiniz..
Akşamları kostümlü olarak katılabileceğiniz davetler var  binaların  kapılarındaki  afişlerde  bunu görebilirsiniz. Ancak sadece kostümlüler için. Ya da şehrin San Marco meydanındaki eğlenceye katılabilir sokak aralarındaki küçük meydanlardaki eğlencelere katılabilirsiniz. 




Kahve molası verdiğimiz (malum kafeinman olduğum için) kafede minik prenses

Venedik çok güzel bir şehir ama Karnaval dönemi bambaşka güzel. İnsanların kostümleri o kadar özenli ki. Karanlık olmasından dolayı net fotoğraf çekemedim ama bir aile tam tekmil kostümlenmişti hatta bebek arabası bile 1800 lerdendi. İşte bu benim bu ülkede hayran olduğum bakış açılarından biri.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALBA...İTALYA KASABALARI-4-

IVREA PORTAKAL FESTİVALİ Şubat 2017

MİLANO...Bir Çok Kez...