LAGO MAGGİORE EKİM 2015

"Abla gezmeye değil de ölüp cennete mi geldik biz..."
Torino ya gelişimizin 3.  ayı ailem bizi ziyarete geldi. Gezi tutkunu annemin gelmeden öğrendiği, izledim gidelim dediği bir yere geldik. Bu da kardeşimin tepkisi. Buralar sonbaharda çok güzel oluyor ama Lago Maggiore şahane...


Şehrin merkezinde liman var ve limandan yapabileceğiniz iki gezi var ki biri tekne ile adaları gezmek ya da funiküler ile arkanızdaki dağın zirvesine yakın bir noktaya kayak tesisine gitmek. Kayak yapabilirsiniz isterseniz ama şöyle bir durum var dikkat etmelisiniz. Kayak mevsimi burada kış mevsimi olarak geçer ve adalar çok zevksiz ve boş. Adalar çok güzelken  kayak yapamazsınız ancak fren sistemini kendinizin kontrol edebileceği bir rollercoster bulunuyor zirvede çocuklarınız ile göl manzarasında bunu yapabilirsiniz. Tehlikesiz.

Tekneler için bilet aldığınızda döneme göre size her 15 dakika ya da her 30 dakikada bir adaya uğradıklarını belirtip açık adalara sizi transfer ediyorlar. Dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise bileti aldığınız tekne hangi firmaya aitse sadece o tekne sizi transfer için alır. Biletleri asla kaybetmeyin.

Biz ekim 2016 da adaları gezdik. Saray ve saray bahçelerini gezme şansını 24 saatle kaçırmış olmaktan üzgün ama küçük adanın tüm keyfini yaşamaktan mutlu bir gezi yaptık. 20 Ekim -20 Mart gibi tarihler arası sarayı ve bahçeleri gezemezsiniz bilginiz olsun. Yine de net tarihleri aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Saray ve Bahçeler Sayfası

Gölde 3 ada bulunuyor. İlki ISOLA BELLA (güzel ada) . Botanik bahçeleri ile bezeli bir saray bulunuyor adada.


Bu adada gezindik ve muhteşem minyatür mozaikleri bulunan bir dükkana ulaştık. Daha sonraları öğrendik ki buradaki sarayda da minyatür mozaikler var. Barrome Sarayı ve Bahçeleri gezilmesi gereken yerlerden , resimleri dahi ihtişamlı ki sevenler için ideal. Ama sanırım içinde gezerken bu fotoğraf kadar etkilemeyecektir. Gezip kahve yudumlamak için çok güzel bir ada daracık sokakları olan.





2. Ada ise Isola Dei Pescatori yani balıkçılar adası. Demek ki ne yapmalı burada gezip balık yemeli. Biz balık yiyemedik gerçi pizza denedik ama balık ürünlü pizzaları da şahane.






Adanın tamamını tur atıp tekneden indiğiniz noktaya gelmeniz 10 dakika sürüyor yani o kadar küçük. Ada değil adacık.





Ve son ada botanik bahçeleri ile ünlü ISOLA MADRE. Ancak gittiğimiz dönemde saray ve bahçeler kapalı olduğundan tekneler sadece ada etrafından tur atıp dönüyorlardı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALBA...İTALYA KASABALARI-4-

IVREA PORTAKAL FESTİVALİ Şubat 2017

MİLANO...Bir Çok Kez...